image
Sursa foto: Jurnal.md

De când a început războiul în Ucraina, solicitările pentru perfectarea actelor au crescut de trei ori; Explicația ASP

De când a început războiul din Ucraina, numărul solicitărilor pentru perfectarea actelor a crescut de trei ori. Informațiile au fost oferite de directorul ASP, Mircea Eșanu, în cadrul emisunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Noi am simțit imediat presiunea războiului, în data de 25 februarie. Eu pot să vă spun acum că noi am avut o creștere triplă a numărului de solicitări. Dacă eu aș compara într-un an calm, în 2019, în două luni de când a început războiul din Ucraina, noi am produs cât în cinci luni sau aproape șase luni. Efectul l-am simțit și spre sfârșitul lunii aprilie am avut o descreștere și cum a venit incidentul de la Tiraspol, am revenit. Pe perioada războiului noi am extins programul de lucru, de la orele cinci până la orele șapte, am lucrat și în zilele de sâmbătă. Doar pentru a reuși, noi înțelegem și frica oamenilor și temerile, nu am vrut să amplificăm și noi această panică. A fost complicat și pentru angajați.

Creșterea cererilor pentru perfectarea actelor e proporțională în toată țara, a declarat directorul ASP, Mircea Eșanu.

„Noi ne-am uitat exact, avem circa 1 mln 700 de pașapoarte expirate, o parte din ei sunt și cetățenii noștri de peste hotare și au cetățenia altor state. Cumva s-a suprapus și cu perioada pandemică. Sunt părinții care într-un mod absolut firesc, precaut vor să aibă actele în regulă în caz de necesitate și noi nu ne permitem să nu-i ajutăm”, a mai menționat directorul ASP.

Noutăţile partenerilor

comentarii: