image
Sursa foto: president.md

„Plahotniuc, dacă și-ar dori, ar putea destrăma actuala majoritate PSRM-PD pe care se bazează Guvernul Chicu”

Fostul lider PD, controversatul om de afaceri Vladimir Plahotniuc, dacă ar dori ar putea destrăma actuala majoritate PD-PSRM, pe care se bazează Guvernul Chicu. El ar fi în spatele desprinderii celor șase deputați care au format grupul Pro-Moldova. În aceste condiții Plahotniuc încercă să demonstreze că mai poate influența lucrurile în RM și totodată nu îndrăznește să clatine actualul Guvern ca să nu ajungă la pușcărie în RM ori în altă parte. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, unde au fost invitați deputatul ACUM Lilian Carp și Valeriu Munteanu, președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia.

„Plahotniuc are capacitatea sa rupă deputați de la PD cât își dorește el. Unii au fost aduși de către Plahotniuc în PD în anumite condiții. Plahotniuc deține destule informații despre acești oameni pe care dacă le aruncă în spațiul public, se termină atât cu viața lor politică, cât și privată. Dacă ar dori să rupă încă cinci-șase persoane, ar putea să o facă foarte ușor și să destrame această majoritate pe care se ține acest guvern”, a declarat Lilian Carp, în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.

Potrivit deputatului, desprinderea celor șase deputați reprezintă un avertisment lansat la adresa lui Dodon, că dacă Plahotniuc dorește, Guvernul ar putea pica prin destrămarea PD.

„Nu în zadar acum trei săptămâni Dodon declara că nu trebuie de ars toate podurile cu Blocul ACUM, că ar mai putea crea un nou Guvern. Atunci Dodon a încercat să-i dea o replică lui Plahotniuc”, a declarat Carp.

De aceeași părere este și Valeriu Munteanu. „Cu siguranță crearea grupului Pro Moldova este o acțiune a lui Vladimir Plahotniuc care încearcă cel mai probabil pe această cale să-și procure clemență din SUA, încercând să demonstreze că e jucător și că mai poate rezolva ceva în RM. Plahotniuc are atâta capacitate cât să poate desprinde numărul necesar de deputați din PD pentru a șubrezi stabilitatea Guvernului Chicu. Dacă nu a făcut acest lucru înseamnă că joacă și de o parte și de alta. Plahotniuc are interese să nu ajungă la pușcărie, atât în RM cât și în alte țări, și totodată să poată călători liber, atât el cât și familia sa”, a conchis Munteanu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: