image
Sursa foto: Getty Images

Manchester City nu renunță la visul de a-l transfera pe Leo Messi! Propunerea pregătită de "cetățeni"

Transferul lui Leo Messi, de la Barcelona la Manchester City, a fost cel mai discutat subiect al perioadei de mercato din vară. Starul argentinian a rămas pe Camp Nou, însă gruparea din Premier League pregătește un nou "asalt".

Manchester City l-a ademenit în vară pe Leo Messi cu un contract pe cinci ani, trei sezoane în Premier League și două în MLS, la New York, cu un salariu stagional de 40 de milioane de euro net. Mutarea a picat din cauza sumei de transfer uriașe pe care erau nevoiți să o plătească șeicii de pe Etihad. Barcelona nu a fost de acord cu transferul căpitanului, iar "cetățenii" erau obligați să achite clauza de reziliere a argentinianului, în valoare de 700 de milioane de euro.

Potrivit presei britanice, citată de Mundo Deportivo, Manchester City nu a renunțat la visul de a-l aduce pe Messi în Premier League. Englezii vor să profite de situația contractuală a decarului Barcelonei și să-i propună o înțelegere preliminară în iarnă, când va intra în ultimele șase luni de contract cu gruparea catalană.

Potrivit aceleiași surse, Barcelona s-ar fi împăcat deja cu ideea că-și va pierde legenda și va încerca în perioada următoare de transferuri să-l vândă definitiv pe Messi la City, în schimbul unei sume decente, tocmai pentru a nu-l pierde gratis în vară.

Principalul obstacol în calea continuării lui Messi la Barcelona era reprezentat de președintele Josep Maria Bartomeu. Odată cu demisia acestuia, toți fanii catalanilor așteptau ca argentinianul să-și negocieze un nou acord cu gruparea "blaugrana", mai ales că președintele interimar, Carles Tusquets, a dat asigurări că relația clubului cu Leo Messi a intrat pe făgașul normal.

Omar Berrada, directorul financiar de la Manchester City, a recunoscut că Leo Messi rămâne o țintă pentru clubul englez, dacă acesta își va menține dorința de a părăsi Barcelona.

"Este un talent incredibil, cineva care poate avea un impact semnificativ asupra oricărui club din lume pe teren și în afara terenului. Este cel mai bun jucător din lume, este cel mai bun jucător din generația sa. Cred că orice club din lume ar dori să exploreze posibilitatea ca acesta să se alăture echipei lor. Dacă Leo Messi părăsește Barca și devine o posibilitate, am putea explora opțiunea semnării sale", a declarat Berrada.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: