Breaking News

image
Sursa foto: jurnal.md

ANRE din România, ședință comună cu ANRE din RM; Urmează a fi elaborat un plan de acțiuni în cadrul programului de asistență

O delegație oficială a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei din România, condusă de Dumitru Chiriță, se află într-o vizită de lucru la Chișinău , la invitația ANRE.

În cadrul primei ședințe comune de lucru, director ANRE, Veaceslav Untilă, a apreciat extinderea colaborării dintre cele două instituții. În contextul recentelor evoluții în procesul de obținere a statutului de candidat UE, cooperarea interinstituțională urmează să treacă la un alt nivel calitativ și cu o intensitate sporită, a precizat directorul.

La rândul său, Dumitru Chiriță, Președinte al ANRE România, a reiterat disponibilitatea și deschiderea părții române pentru oferirea suportului necesar în procesul implementării angajamentelor asumate de Republica Moldova în realizarea deplină a Pachetului III Energetic. Dumitru Chiriță a salutat obținerea de către Republica Moldova a statutului de candidat UE și a estimat că experiența României, care deja a parcurs acest drum, va fi de un real folos.

În cadrul discuțiilor, părțile au decis să elaboreze un plan de acțiuni pentru perioada următoare, în baza Programului de Cooperare și Asistență dintre ANRE a Republicii Moldova și ANRE din România.

Experții români vor participa la mai multe ședințe de lucru unde vor fi luate în discuție prioritățile de cooperare și schimbul de experiență privind reglementarea sectorului energie electrică și regenerabile, reglementarea sectorului gaze naturale, privind activitatea de licențiere, monitorizare și control.

Pe parcursul vizitei delegația ANRE România va avea întrevederi cu conducerea Parlamentului, Guvernului și a altor instituții guvernamentale.

Noutăţile partenerilor

comentarii: