image
Sursa foto: Jurnal.md

Ce spune Dodon despre imaginile în care primește o pungă de la Plahotniuc: Sunt scoase din context; Totul a fost o scenetă

Președintele Igor Dodon are o explicație pentru imaginile în care este surprins cum primește o pungă cu bani de la Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov: totul a fost o scenetă, iar el a urmărit scopul de a-i da senzația fostului șef al PD că au o relație de colaborare.

„Am mai spus și anterior că în discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost să-i dau senzația că avem o relație de colaborare ca să întind momentul până am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachețele pentru a le filma. Nu cunosc ce era în acel pachet, totul a fost doar o scenetă făcută pentru înregistrare”, a declarat Dodon.

Totodată, Dodon a spus despre deputatul Iurie Reniță, cel care a făcut publice imaginile, că este folosit pe post de instrument politic și de manipulare.

„A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întâi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi”, a mai spus șeful statului.

Precizăm că din imagini se înțelege că Plahotniuc i-ar fi dat lui Igor Dodon bani pentru salarizarea membrilor PSRM. În discuție se discută despre „Costea” și „Cornel”, iar deputatul Iurie Reniță susține că este vorba despre Constantin Botnari, zis „borseta” lui Plahotniuc și socialistul Corneliu Furculiță. Potrivit lui Iurie Reniță, în pachet ar fi fost suma de 600-800 de mii de euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: