image
Sursa foto: Jurnal.md/Privesc.eu

Servicii medicale oferite de candidatul PSRM la Hâncești; PAS anunță că va examina dacă sunt raportate la CEC

Partidului Acțiune și Solidaritate va examina dacă serviciile medicale prestate de Ștefan Gațcan, candidatul PSRM antrenat în cursa electorală din circumscripția 38, Hâncești, oferite locuitorilor din s. Onești, au fost reflectate în rapoartele sale financiare. În caz contrar, vor depune o contestație la CEC. O declarație în acest sens a fost făcută azi de reprezentanții PAS, deputatul Sergiu Litvinenco și candidata PAS pentru circumscripția 38, Olesea Stamate.

Potrivit PAS, spre deosebire de anii precedenți, când Comisia Electorală Centrală spunea de fiecare dată că nu ține de competența sa constatarea faptului nedeclarării fondurilor, ci este de competența altor instituții, în acest an CEC a examinat sesizarea depusă de Partidul Liberal împotriva candidatului Partidului Șor, Vitalie Balinschi și a constatat că acesta nu a declarat în rapoartele sale financiare mai multe cheltuieli pe care le-a realizat în campanie.

În parlamentarele din februarie 2019 au fost depuse zeci de contestații și sesizări față de mai mulți concurenți electorali care nu au declarat mai multe fonduri din campanie. Conducerea CEC de fiecare dată spunea că nu ține de competența sa constatarea faptului nedeclarării fondurilor, ci este de competența altor instituții.

„Având în vedere această schimbare de abordare a organului electoral superior, PAS va examina înca o dată dacă fondurile pentru serviciile medicale prestate de Ștefan Gațcan pentru locuitorii sat.Onești, raionul Hâncești, au fost reflectate în rapoartele financiare pe care acesta le-a depus la CEC. Or, conform legii, trebuie declarate toate fondurile – atât cele financiare, cât și cele materiale: mărfuri, lucrări sau servicii”, a declarat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

El a precizat că dacă nu au fost declarate, PAS va depune o contestație și va solicita, pe baza acelorași considerente reținute în cazul sesizării Partidului Liberal împotriva candidatului Partidului Șor, ca CEC să constate nedeclararea fondurilor materiale și să inițieze procedura de anulare înregistrării candidatului PSRM în cadrul alegerilor din circumscripția nr.38, mun.Hâncești.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: