image
Sursa foto: politiacapitalei.md

Momentul în care un tânăr vandalizează o mașină din capitală pentru a fura bunuri din interior; Individul a fost reținut

Un tânăr de 22 de ani originar dintr-o localitate din raionul Cantemir, a fost reținut pentru comiterea mai multor furturi din automobile, pe parcursul lunii ianuarie curent. Acesta anterior s-a dovedit a fi judecat pentru furt și jaf.

În cadrul investigațiilor polițiștii au stabilit complicitatea tânărului în cel puțin șapte cazuri de sustragere din automobile ce erau parcate pe strada Petru Zadnipru și Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei.

Acesta pătrundea în automobile prin deteriorarea geamurilor, de unde sustrăgea bunuri materiale și accesorii. Prejudiciul cauzat proprietarilor constituie suma de 16 000 de lei.

Astfel, în urma măsurilor de investigație întreprinse de forțele de ordine, individul a fost localizat și reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția, totodată comunicând că accesoriile sustrase le vindea obținând un profit.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și cercetat penal pentru furt, infracține care conform legislației penale în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 de lei la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de 180 la 240 ore sau cu închisoare pe un termen de până la 4 ani.

De asemenea polițiștii întreprind măsuri de investigație privind implicarea tânărului și în alte cazuri analogice înregistrate pe teritoriul mun. Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: