image
Sursa foto: shutterstock.com

Creștere a numărului de cazuri și în Germania: Bilanțul din ultimele 24 de ore este cel mai ridicat din ultimele 2 luni

Germania este una dintre țările care se confruntă cu o nouă creștere a infectărilor zilnice cu COVID-19. Țara a raportat, în ultimele 24 de ore, 955 de cazuri noi. Este cel mai mare număr de infectări în mai mult de două luni.

Ultima oară când a fost înregistrat un număr similar de infectări a fost în data de 9 mai. Deși pandemia a fost adusă sub control în Germania la începutul verii, guvernul federal a avertizat cu privire la noile focare care au început să apară în ultimele săptămâni.

Institutul Robert Koch spune că printre motivele pentru care numărul de cazuri noi a început să crească din nou se numără relaxarea oamenilor în ce privește respectarea regulilor de distanțare și igienă, precum și intrarea în țară a mai multor călători care ar fi putut să aducă boala.

„Cifra de 955 de cazuri noi este alarmantă. Mai ales în condițiile în care nu e vorba de focare mari ci de mici grupuri de infectați”, a declarat ministrul german al economiei, Peter Altmaier, într-o postare pe Twitter.

Conform unei directive a ministerului Sănătății german, toți cei care intră pe teritoriul Germaniei vor putea să își facă un test gratuit pentru coronavirus în 72 de ore de la sosirea în țară.

Noutăţile partenerilor

comentarii: