image
Sursa foto: Privesc.eu

Cauza penală în privința actualei ministre a Educației a fost clasată

Actuala ministră a Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa, nu mai are dosar penal. Cauza penală deschisă pe numele ei în anul 2017 pentru îmbogățire ilicită a fost clasată, acum 3 luni.

Procuratura Anticorupție (PA) a informat astăzi portalul Moldova Curată că, în urma acțiunilor de urmărire penală, nu au fost găsite temeiuri pentru a o pune sub învinuire pe Lilia Pogolșa, de aceea procesul penal a fost clasat la 15 august 2020. „Fapta ei nu întrunește elementele infracțiunii prevăzute de art. 3302 al (1) din Codul Penal”, se spune în răspunsul Procuraturii Anticorupție.

Solicitată să comenteze acest fapt, Lilia Pogolșa a spus: „Eu nu comentez ceea ce organele competente s-au expus. Asta este răspuns la tot ce ați scris Dvs până acum și sper mai departe să vorbiți despre alte lucruri cu mine”.

Cauza penală a fost pornită în temeiul Raportului Direcției Generale Analitică a Centrului Național Anticorupție, a mai informat Procuratura Anticorupție.

Lilia Pogolșa este doctor habilitat și profesor universitar. Ea vine în funcția de ministru din poziție de directoare a Institutului de Științe ale Educației. În perioada mai-noiembrie 2017 ea a deținut funcția de viceministră a Educației, în timpul Guvernării democrate.

MoldovaCurata.md a scris anterior că, potrivit unor informații de la Procuratură, investigațiile penale ar fi vizat un imobil din Federația Rusă. Ziarul de Gardă a scris în anul 2017 că Lilia Pogolșa locuia în acel moment într-un imobil scump, în Chișinău, care era înregistrat la Cadastru ca proprietate a mamei funcționarei. Anterior însă casa îi fusese donată mamei de către fiică. În anul în care a apărut investigația ZdG, 2017, Lilia Pogolșa nu indicase acea casă în declarația sa de avere, însă ulterior a făcut-o.

Noutăţile partenerilor

comentarii: