image
Sursa foto: Jurnal.md

Laundromatul rusesc, care a folosit băncile și justiția din RM: 50 de mil. de euro și patru imobile, CONFISCATE în Germania

Autoritățile germane au confiscat bunuri imobiliare și numerar în sumă totală de 50 de milioane de euro în unul din cel mai de amploare caz de spălare de bani din istorie, scrie Deutsche Welle.

Cazul este investigat în legătură cu schema numită „Laundromat” prin care 22 de miliarde de dolari au fost retrase din Rusia prin intermediul unor bănci din Letonia și Moldova, a anunțat Procuratura din Munchen și Oficiul Federal pentru Afaceri Penale.

Instituțiile de drept din Munchen investighează trei inculpați care dețin 40 de milioane de euro în domeniul imobiliar din statele federale Bavaria și Hesse.

Cetățenia, sexul și vârsta suspecților, precum și alte detalii ale cazului nu sunt precizate, întrucât ancheta este încă în desfășurare, a declarat reprezentantul procuraturii din Munchen.

Patru case au fost confiscate în orașele bavareze Nürnberg, Regensburg, Mühldorf am Inn și în Hessian Schwalbach am Taunus. În plus, anchetatorii au confiscat 6,7 milioane de euro din două agenții imobiliare germane și alte 1,2 milioane de euro dintr-un cont în una dintre băncile din Letonia.

Laundromatul rusesc este cea mai mare operațiune de spălare a banilor din istorie. Această schemă frauduloasă a fost cunoscută în 2014 ca urmare a unei investigații efectuate de Centrul pentru Studierea Corupției și a Criminalității Organizate (OCCRP).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: