image
Sursa foto: știri.md

Eventualele alegeri anticipate nu sunt lipsite de riscuri; Andrei Năstase: „Dincolo de munte ar putea fi o prăpastie”

Eventualele alegeri anticipate ar putea schimba în mai rău configurația din Parlament. Cu toate acestea Platforma DA optează pentru anticipate și își va conjuga eforturile în următoarele luni pentru a-și mobiliza electoratul. Declarații în acest sens au fost făcute de liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

Politicianul a menționat că actualele evoluții politice de la Chișinău au loc pe un fundal de sărăcie lucie și a unei crize sanitare fără precedent. „Am văzut cum în astfel de condiții în RM cu foarte mare ușurință sunt votați niște interlopi. Este important ca oamenii care fac politică să se uite dincolo de vârful muntelui pe care s-au angajat să-l urce. Să nu-și ia mare viteză pentru că dincolo de munte ar putea fi o prăpastie. Noi toți optăm pentru alegeri anticipate, dar trebuie să ne punem întrebarea ce ne așteaptă după ele, care va fi configurația în Parlament? Dacă ne conducem doar de emoții și de elanul creat de alegerile prezidențiale s-ar putea să credem că totul va fi roz. Dar dacă ne uităm în realitate, pe lângă Șor, Dodon, ne putem pomeni încă o dată cu Plahotniuc în Parlament și cu Usatâi”, a spus Năstase.

La întrebarea moderatorului, prin ce partide ar ajunge Vladimir Plahotniuc în Parlament, prin „Pro” ori „Pentru Moldova”, politicianul a declarat că reieșind din evoluțiile social-politice din RM acesta ar putea ajunge și pe o listă.

„Reieșind din sărăcia la care a fost adusă populația, credeți-mă nu e departe timpul când Plahotniuc ar putea reveni în Parlament votat pe o listă. De datoria noastră e să analizăm situația înainte de alegeri și să ne gândim la consecințe” a spus liderul Platformei DA.

Politicianul a adăugat că eventualele alegeri anticipate ar putea schimba configurația în Parlament în mai rău. „Reieșind din tendințele, mesajele care au fost îndreptate împotriva Platformei DA, există un pericol pentru noi acum să ne lansăm în alegeri, dar cred că suntem în stare să ne ridicăm, așa cum am făcut-o în 2016, 2018. Vom face tot ce ne stă în puteri ca să creștem în următoarele 4-5 luni, până la alegeri. Avem încrederea că oamenii vor înțelege că fără Platforma DA este imposibil să creezi o majoritate parlamentară pro-europeană și democratică”, a mai spus Andrei Năstase .

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: