image
Sursa foto: Jurnal.md

Audiențele în cadrul procuraturilor, suspendate până la data de 1 aprilie

Procuraturile își suspendă audiențile până la data de 1 aprilie. Un anunț în acest sens a fost făcut de serviciul de presă al Procuraturii Generale. Măsurile sunt luate pentru a proteja personalul, în contextul declarării de către Guvernul RM a codului roșu la nivel național de epidemie cu Covid 19. Totodată PG aplică o serie de măsuri de protecție la nivelul tuturor subdiviziunilor sale.

Până la data de 1 aprilie 2020, personalul procuraturilor vor evita pe cât va fi posibil contactul direct cu cetățenii.

Accesul persoanelor străine în sediile procuraturilor se va face doar în bază de citație, după confirmarea procurorului care l-a citat și cu condiția că persoanele sunt echipate cu mască de protecție.

Procurorii, în măsura posibilității, vor conveni cu judecătorii, amânarea examinării cauzelor, cu excepția celor în care figurează inculpații în stare de arest preventiv, se mai spune în comunicatul PG.

Precizăm că vineri, 13 martie, în Republica Moldova a fost instituit cod roșu în legătură cu infecția Covid 19. Numărul celor bolnavi de coronavirus a ajuns la opt, a anunțat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Toate cele 8 persoane infectate cu COVID-19 au revenit recent din Italia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: