Breaking News

Igor Grosu a fost ales președinte al Parlamentului

UPDATE 15:03 // Igor Grosu este noul președinte al Parlamentului, fiind ales cu 64 de voturi. Speakerul și-a ocupat locul în prezidiu în cadrul unei ceremonii...

image
Sursa foto: sis.md

Grupare internațională de trafic de arme: Șase indivizi, printre care un angajat MAI cu funcție de conducere, reținuți

Șase membri ai unei grupări internaționale, specializate în trafic de arme, au fost reținuți de Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Procuratura Chișinău, oficiul Ciocana și Serviciul protecție internă și anticorupție.

„În cadrul acțiunilor speciale de investigație s-a stabilit că un cetățean al Republicii Moldova a procurat de la un polițist tehnică specială, destinată deblocării ușilor autovehiculelor și pornirii motorului, cu scopul sustragerii și comercializării automobilelor de lux atât din țară, cât și de peste hotare. Angajatul Ministerului de Interne, care ocupa funcție de conducere, a fost reținut în flagrant delict, în momentul comercializării dispozitivului contra sumei de circa 18.000 de euro”, informează Serviciul de Informații și Securitate.

sis.mdsis.md

Totodată, pe parcursul documentării procesual-penale au fost realizate achiziții de control a mai multor arme, care s-au dovedit a fi complet funcționale. La fel, a fost demonstrată eficacitatea dispozitivului, fiind deschise și pornite patru mașini de lux, a căror fabricare datează începând cu 2017.

sis.mdsis.md

În cadrul perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri și materiale cu potențial probatoriu, precum și tehnică specială de deschidere și pornire a autoturismelor. Cele șase persoane reținute sunt bănuite de comiterea infracțiunii conform indicilor prevăzuți în art. 186 alin. (5), Cod Penal: Furt și art. 290 Purtarea, păstrarea, procurarea, fabricarea, repararea sau comercializarea ilegală a armelor și munițiilor, sustragerea lor.

Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani.

comentarii: