image
Sursa foto: ria.ru

Putin: Nu exclud posibilitatea de a candida, dacă va permite acest lucru constituţia

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, într-un interviu pentru televiziunea de stat, că dacă va fi adoptată reforma constituţională nu exclude varianta de a candida pentru un nou mandat, relatează Reuters.

Ruşii vor vota în perioada 25 iunie – 1 iulie în cadrul unui referendum cu privire la schimbările propuse pentru constituţie, inclusiv un amendament care i-ar permite lui Putin să candideze pentru încă două mandate de preşedinte. Actualul mandat al lui Vladimir Putin este valabil până în 2024.

“Nu exclud posibilitatea de a candida, dacă va permite acest lucru constituţia. Vom vedea. Încă nu am luat o decizie în ceea ce mă priveşte”, a afirmat Putin.

Dacă nu va candida din nou, căutarea de succesori ar putea afecta activitatea normală a autorităţilor, consideră Putin.

“Dacă acest lucru nu se va întâmpla, apoi în vrei doi ani – şi ştiu asta din experienţa personală – ritmul normal de activitate al multor părţi ale guvernului va fi înlocuit cu căutarea unor posibili succesori. Trebuie să muncim, nu să căutăm succesori”, a adăugat preşedintele rus.

La 16 martie, Curtea Constituţională rusă şi-a dat acordul pentru o vastă reformă constituţională dorită de Vladimir Putin, scrie News.ro.

Această reformă este necesar să fie validată, în plus, printr-un vot popular.

Teoretic, Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani, aflat la putere din 2000, ar putea să rămână la Kremlin până în 2036.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: