image
Sursa foto: AP

Ministerul Sănătății coordonează posibilitatea livrării vaccinului anti-Covid pentru 20% din populație

Ministerul Sănătății coordonează cu Organizația Mondială a Sănătății și Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări posibilitatea livrării vaccinului anti-Covid pentru 20% din populația Republicii Moldova. Totodată, Banca Mondială este disponibilă să finanțeze statele în scopul asigurării cu vaccinuri anti-Covid, precizează un comunicat de presă al Guvernului, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP).

Premierul Ion Chicu a menționat că s-a adresat prim-miniștrilor din statele baltice, Letonia și Lituania, cu rugămintea să distribuie și Republicii Moldova o parte din cotele de vaccinuri pe care le vor primi în cadrul UE.

Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că până astăzi au fost confirmate 102,8 mii cazuri de Covid-19. Active rămân 10,8 mii cazuri. Sunt înregistrate 3,4 mii persoane spitalizate. 253 de oameni sunt la terapie intensivă, 52 de persoane sunt conectate la sistemul de ventilare artificială. Spitalele sunt ocupate în proporție de 90% în municipiul Chișinău, iar în raioanele țării – 85%. Într-o săptămână va fi activat încă un spital din municipiul Chișinău, cu o capacitate de 260 de locuri pentru pacienții cu profil Covid.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: