image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

COVID-19: Activitățile publice în incinta Parlamentului, suspendate; Cum se vor desfășura ședințele plenare

Parlamentul Republicii Moldova instituie regim de mobilizare și responsabilizare individuală a deputaților și angajaților în legătură cu evoluția situației epidemiologice a infecției COVID – 19.

Conform hotărârii Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova sunt suspendate activitățile publice în incinta Legislativului, precum și deplasările de serviciu.

În același timp, ședințele plenare, precum și ședințele comisiilor permanente se vor desfășura în regim obișnuit. Persoane din afara instituției parlamentare vor fi invitate numai după aprobarea președinților de comisii și sub răspunderea personală a acestora. Pentru asigurarea transparenței activității Parlamentului, reprezentanții mijloacelor de informare în masă vor avea acces în sala de presă a Legislativului.  

Aceste măsuri au fost aprobate de Biroul Permanent adițional la măsurile sporite de igienizare, dezinfectare și testare cu termoscanere, introduse la începutul săptămânii curente.

Membrii Biroului Permanent au recomandat și altor instituții publice și private să urmeze exemplul Legislativului și să întreprindă măsurile necesare pentru neadmiterea răspândirii virusului COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: