image
Sursa foto: Oameni și kilometri

Șoferul care a provocat accidentul din centrul capitalei a comis șase încălcări în ultimii ani; Riscă 10 ani de închisoare

Șoferul de 27 de ani, care în noaptea de sâmbătă spre duminică a comis tragicul accident în urma căruia au murit doi oameni, a fost reținut pentru 72 de ore, pe acest caz fiind pornită o cauză penală. Timp de patru ani, acesta a comis alte șase contravenții și riscă până la 10 ani de închisoare. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui briefing de presă susținut de șeful Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, Sergiu Paiu.

De la șoferul automobilului de modelul Audi au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii stării de ebrietate, rezultatul urmează a fi prezentat în perioada următoare. Cunoaștem că în unele surse mass-media au apărut informații care spun despre faptul că testul de alcoolemie în aerul expirat al acestuia a arătat un rezultat de 0,03 mg pe litru, fapt care necesită unele clarificări. Este o informație greșită, deoarece proba biologică, cea a sângelui, a fost prelevată și ea va sta la baza stabilirii stării de ebrietate”, a menționat Paiu.

Șeful INSP a declarat că în baza materialelor acumulate în decursul urmăririi penale a fost pornită o cauză penală încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere sau de exploatare a mijloacelor de transport. Încălcarea ce a cauzat din imprudență decesul a două sau mai multe pesoane se pedepsește cu închisoare de la 6 la 10 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

În aceași zi, la ora 7.20, în baza articolului 166 din codul de procedură penală, existând bănuirea rezonabilă de comiterea acestei infracțiuni, șoferul automobilului Audi a fost reținut pe un termen de 72 de ore. Suplimentar comunicăm că acest șofer în perioada anilor 2016-2020 a comis șase contravenții pentru care a fost sancționat”, a declarat Sergiu Paiu.

Paiu s-a referit și la informațiile care se vehiculează, privind gradele de rudenie pe care le-ar avea șoferul de 27 de ani cu persoane publice din RM. Șeful INSP a ținut să menționeze că acest fapt nu are nicio influență asupra examinării circumstanțelor infracțiunii și că în fața legii toți sunt egali.

Cu referie la acțiunile poliției și modul în care se organizează investigarea tuturor circumstanțelor, Paiu anunță că au fost dispuse verificări de serviciu iar dacă se va adeveri că angajații poliției tolerează acțiuni ilegale, nu intervin conform atribuțiilor de serviciu, vor fi sancționați până la eliberarea din funcție cu remiterea materialelor în adresa procuraturii.

Asta după ce, la o zi de la cumplitul accident, pe rețelele de socializare au apărut filmulețe video de la o altă cursă ilegală de mașini. Cazul a fost înregistrat de către polițiști, iar persoanele implicate urmează să fie trase la răspundere.

Este regretabil că la o zi de la accident, noaptea trecută pe rețelele de socializare au apărut filmulețe video de la o astfel de cursă ilegală cu participarea unor șoferi iresponsabili. Cazul a fost înregistrat urmează a fi investigat, iar persoanele implicate vor fi trase la răspundere”, a punctat șeful INSP, Sergiu Paiu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: