image
Sursa foto: wikipedia.com

Cântărețul spaniol Camilo Sesto a murit; Muzicianul avea probleme grave de sănătate

Cântăreţul spaniol Camilo Sesto a murit sâmbătă noapte la 72 de ani, din cauza unor probleme grave de sănătate. Prietenii apropiați a făcut anunțul.

„Vă anunţăm cu regret decesul marelui nostru prieten Camilo Sesto. Să se odihnească în pace”, se arată în anunţ.

Muzicianul a murit la Spitalul Universitar din Madrid în urma unor complicaţii renale. Camilo Blanes Cortés, pe numele său real, s-a născut în localitatea spaniolă Alcoy, la 16 septembrie 1946. Muzician şi compozitor, el a făcut studii de belle arte şi şi-a început cariera muzicală ca membru al formaţiei ‘Los Dayson’ când era adolescent.

La 18 ani a venit la Madrid unde a dezvoltat o carieră muzicală care a culminat cu vânzarea a milioane de discuri în Spania şi în America Latină. Primul său album ‘Algo de mi’ a fost înregistrat în 1971 iar doi ani mai târziu el a reprezentat Spania la festivalul internaţional OTI, cu cântecul ‘Algo más’, o piesă care a avut un mare succes de vânzări în America Latină.

Camilo Sesto a fost o legendă pe ambele maluri ale Atlanticului, fiind primul cântăreţ spaniol care a obţinut discul de platină şi ale cărui melodii au încântat mai multe generaţii. Timp de mai mulţi ani el a locuit în localitatea californiană Santa Monica, iar în 1981 în Beverly Hills, potrivit Agerpres.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: