image
Sursa foto: Jurnal.md

Președinții de raioane, convocați luni la Guvern; Slusari: „Sunt chemați să sprijine puterea și să condamne opoziția”

Premierul Ion Chicu planifică să aibă o întâlnire cu președinții de raioane luni, 18 mai, la Guvern. Potrivit unei scrisori a Cancelariei de stat trimisă pe adresa președinților de raioane, aceștia sunt întruniți pentru a discuta „subiectele de actualitate” și pentru „a asigura un dialog eficient dintre Guvern și reprezentanții APL”.

Alte detalii despre subiectele care urmează a fi discute nu se conțin nici în mesajul trimis președinților de raioane, nici pe site-ul Guvernului.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari comentează în legătură cu această întrunire că „Guvernul Chicu merge pe urmele guvernării Plahotniuc în ajunul căderii sale”.

„Pentru luni, la orele 11.00, se preconizează întâlnirea cu președinții de raioane, organizată chipurile la solicitarea acestora. Adică, un președinte de raion, care reprezintă PSRM, a propus întrunirea șefilor de raioane lângă Guvern în vederea exprimării sprijinului executivului. După asta a intervenit Ion Chicu și a dispus convocarea pe luni a ședinței de lucru.

La această ședință urmează a fi exprimată în scris sau verbal susținerea guvernului și condamnarea opoziției”, menționează într-o postare plasată pe pagina sa de fasebook deputatul..

Vicepreședintele Parlamentului observă că la astfel de scenarii a recurs și fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, în iunie 2019. El nu exclude că ședința va fi urmată de adresări din partea primarilor, procurorilor, judecătorilor și altor autorități de susținere a actualei Guvernări, la fel cum s-a întâmplat în vara anului 2019. Cu toate acestea, deputatul conchide, că până la urmă actualul Guvern oricum va fi demis.

docdoc

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: