image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Pavel Filip: „Rămânem ostaticii unui razboi a doi politicieni, unul care nu știe să piardă și altul care nu știe să câștige”

Republica Moldova are nevoie de un Guvern. Tragic este că în timp ce alte țări sunt în plin proces de vaccinare, revin la normalitate, Republica Moldova rămâne prizoniera unui război dat de doi politicieni, unul care nu știe să piardă și altul care nu știe să câștige. O declarație în acest sens a fost făcută de liderul democraților, Pavel Filip.

Potrivit deputatului, la momentul actual, în situația de criză pandemică RM are nevoie de un Guvern și nu mai contează dacă e bun acesta sau rău.

„În acest moment mă gândesc la soră, fecior, cumnat cum să-i aranjez în spital. Iar toate prostologiile acestea cu adresări la Curtea Constituțională vorbesc de calitatea acestei clase politice iresponsabile”, a comentat Pavel Filip ultima adresare a PSRM la CC.

Deputatul a mai precizat că documentul Constituției nu este făcut pentru a inventa șiretlicuri cum să dizolvi Parlamentul, ci cum să alegi un Guvern care să-și asume responsabilitatea în această situație de criză.

„Rău e că în timp ce țara arde, unii se joacă timp de trei luni de zile, ba, vrem, ba, nu vrem votul. Rău e că au ars totul în jur și s-au izolat într-un turn de fildeș. E greu de spus care au fost adevăratele intenții ale acestui exercițiu de azi, dar se pare că PAS și președintele au făcut tot posibilul să nu avem Guvern, să nu avem vaccin, doar ca să mai obțină niște mandate în plus în Parlament. Este un joc politic care ne va costa scump”, a mai spus Pavel Filip.

Întrebat dacă a fost epuizată ori nu cea de-a doua încercare de învestire a Guvernului, deputatul nu exclude că ar mai putea avea loc o încercare de prezentare a echipei lui Igor Grosu în Parlament, dar care se va epuiza după modelul celei care a avut loc și astăzi.

„În continuare va urma același joc politic ipocrit pe care îl fac acești doi politicieni. Unul conduce Președinția, altul are majoritate în Parlament, dar din păcate nu fac nimic pentru oameni. În situația de criză în care ne aflăm, politicienii ar trebui să dea dovadă în primul rând de responsabilitate față de oameni”, a conchis democratul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: