image
Sursa foto: ea.md

Autoritățile electorale refuză nemotivat să ofere acces la listele de subscripție ale Silviei Radu

Autoritățile electorale refuză nemotivat să ofere acces la listele de subscripție ale Silviei Radu. Asta în condiţiile în care există declaraţiile unui membru al CEC, care a denunţat faptul că mai multe liste cu semnături prezentate de candidata pentru șefia Primăriei capitalei au fost scrise de aceeaşi persoană, ceea ce contravine legii. Declaraţiile au fost făcute astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat mai mulţi membri ai societăţii civile.

Participanţii la conferinţă au declarat că, pe 11 mai, au depus o cerere la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău, în baza legii cu privire la accesul la informaţii. Ei au solicitat să li se permită să vadă listele cu semnături colectate pentru înregistrarea candidatei Silvia Radu.

Între timp, au efectuat două vizite la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău, iar ieri a avut loc o discuţie finală dintre membrii societăţii civile şi funcţionarii instituţiei, care au refuzat să le ofere listele de subscripţie pentru verificare şi au spus că vor expedia un răspuns oficial cu explicaţii.

Expertul organizaţiei „WatchDog” Valeriu Pașa a spus că în timpul discuţiei de ieri cu secretarul Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău, Vitalie Miron, a avut ocazia să vadă câteva dintre listele cu semnături pentru Silvia Radu.

Solicitat de Jurnal TV, secretarul Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău, Vitalie Miron, a spus că o decizie finală privind solicitarea grupului de experţi nu a fost luată, iar declaraţiile făcute în conferinţa de presă au fost calificate drept nefondate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: