image
Sursa foto: jurnal.md

Transportatorii nu renunță la protest - vor sista rutele de pasageri pe 23 februarie: „Atitudinea CNESP este irațională”

Transportul regulat de pasageri va fi sistat pe 23 februarie, anunță Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto. Și asta în pofida deciziei CNESP privind suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii de limitare la 50% din capacitate a numărului de persoane în transportul public.

Transportatorii neagă informațiile că ar fi ajuns la un consens cu membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică.

„Această atitudine a CNESP o considerăm irațională și absolut ilegală. APOTA își reiterează poziția sa - sanțiunile pentru încălcarea Hotărârii nr. 35 urmează a fi aplicate în strictă conformitate cu prevederile Codului Contravențional și doar în privința subiecților care au săvârșit încălcările. Nu pot fi aplicate sancțiuni în forma unor noi restricții, de către autoritățile care nu sunt abilitate cu funcția de aplicare a sancțiunilor (CNESP) și îndreptate împotriva unei ramuri a economiei naționale”, se arată într-o declarație emisă astăzi de APOTA.

Potrivit asociației, până la acest moment există confirmarea privind sistarea activității de la operatorii de transport ce au incluse în autorizațiile lor mai mult de 1500 de unitățide transport.

Totodată, până la finele zilei de luni 22 februarie, se așteaptă confirmarea de la operatorii de transport ce dispun de peste 2500 unități de transport.

Precizăm că CNESP a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii de limitare la 50% din capacitate a numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal. Potrivit comisiei, decizia vine după ce cele mai reprezentative asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în unitățile de transport.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: