image
Sursa foto: flickr.com

Raport devastator despre alimentația noastră de zi cu zi: Unde greșim, de fapt

Nu e de mirare că omenirea se confruntă cu tot felul de boli și probleme de sănătate, în condițiile în care un raport recent efectuat arată că aproape jumătate din populaţia lumii suferă de o formă de malnutriţie.

Conform raportului Global nutrition report (GNR), care a analizat date furnizate de instituții oficiale, precum ONU, FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură), OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) şi Fondul ONU pentru copii UNICEF, oamenii au o problemă legată de alimentație.

Ce se întâmplă la nivel global

Aproape jumătate dintre oamenii din întreaga lume se confruntă cu lipsa unei alimentații adecvate.

Acest lucru se reflectă direct în starea lor de sănătate, din păcate, deoarece nu e o surpriză pentru nimeni faptul că alimentația e deosebit de importantă pentru buna funcționare a organismului uman.

Concret, spun cercetătorii, 48% dintre oameni mănâncă ori prea mult, ori prea puţin. În ambele situații, starea de sănătate are de suferit, iar repercursiunile asupra acesteia pot fi dintre cele mai grave, uneori chiar iremediabile.

Dacă menținem ritmul actual, lumea nu va reuşi să îndeplinească opt dintre cele nouă obiective stabilite de Organizațioa Mondială a Sănătății pentru 2025 în materie de nutriţie, notează experții care au semnat studiul îngrijorător.

Se pare că aproape 150 de milioane de copii sub cinci ani suferă de întârzieri de creştere, peste 45 de milioane sunt emaciaţi şi alţi aproape 40 de milioane sunt supraponderali, scrie Playtech.ro.

„Decesele evitabile survenite ca urmare unei alimentaţii inadecvate au crescut cu 15% din 2010”, reprezentând astăzi „un sfert din totalul deceselor în rândul adulţilor”, a declarat pentru AFP preşedinta grupului de experţi independenţi ai GNR, Renata Micha.

Din nefericire, deși ne considerăm din ce în ce mai evoluați, în special în materie de tehnologie, în privința evoluției alimentației nu s-au înregistrat progrese, chiar dacă suntem tot mai conștienți de efectele nocive ale acestui fapt, demonstrate științific de nenumărate ori de-a lungul timpului.

„Rezultatele pe plan mondial arată că alimentaţia noastră nu s-a îmbunătăţit pe parcursul ultimilor zece ani şi constituie în acest moment o ameninţare majoră pentru sănătatea oamenilor şi pentru planetă”, a adăugat aceasta.

Noutăţile partenerilor

comentarii:

Din aceeaşi categorie