image
Sursa foto: Profimedia

"Tati, de ce vor rușii să ne omoare?" Usyk: "N-am știut cum să răspund la asta"

În martie, la o lună după ce președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a trimis soldații să invadeze Ucraina, casa lui Oleksandr Usyk a fost ocupată de aceștia.

După ce a luptat alături de soldații ucraineni, în Batalionul de Apărare din Kiev, campionul mondial la categoria grea a trebuit să plece din Ucraina pentru a pregăti meciul-revanșă cu Anthony Joshua, după ce a primit o dispensă specială din partea președintelui Volodimir Zelensky.

Ucraineanul în vârstă de 35 de ani a dezvăluit ce l-au întrebat cei trei copii ai săi, Kyrylo, Mykhailo și Yelizaveta, atunci când bombele și rachetele rușilor cădeau peste tot. Războiul a început pe 24 februarie, exact de ziua fiicei sale, Yelizaveta.

Casa lui Oleksandr Usyk, din Vorzel, a fost ocupată temporar de ruși. Vorzel se află la 32 de km de Kiev. Soția campionului mondial, Yekaterina, a postat imagini care arătau ce au lăsat rușii în urma lor prin casa familiei Usyk.

"Copiii mă întrebau: 'Tati, de ce vor să ne omoare?' Nu știam cum să răspund la asta. Familia mea nu se află în Ucraina acum, dar mulți oameni pe care îi știu și o mulțime de prieteni apropiați încă sunt în țară.

Eu sunt în legătură cu ei în fiecare zi, le cer noutăți. Eu nu voiam să plec din țară, încă vreau să locuiesc acolo. Imediat după meci, mă voi întoarce în Ucraina", a spus Usyk.

Oleksandr Usyk va boxa cu Anthony Joshua pe 20 august, în Arabia Saudită. În prima lor confruntare, care a avut loc în septembrie 2021, Usyk s-a impus clar la puncte.

"Eu chiar nu voiam să plec din țară și din orașul meu, dar am mers la un spital în care soldații răniți erau tratați, din cauza războiului, și mi-au spus să mă duc și să boxez pentru țara mea și pentru onoare.

Mi-au spus că așa aș fi mai mult de ajutor pentru țara mea, decât să stau și să lupt în război. A fost nevoie de doar o zi de război ca să înțeleg perfect că tot ce am, tot ce am reușit, toate centurile mele, toate titlurile mele le pot pierde într-o secundă.

Rușii au intrat în casa mea, au dărâmat gardul și au vandalizat multe chestii. Apoi au locuit acolo o perioadă", a spus Usyk.

Oleksandr Usyk a fost campion mondial și la categoria cruiser (grea-ușoară). El este neînvins în carieră, la profesioniști și are 19 victorii, dintre care 13 obținute înainte de limită.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: