image
Sursa foto: Getty Images

Rocada Neymar-Pogba, lovitura verii pe piața transferurilor: Sumele extraterestre puse în joc

Deși PSG neagă că l-ar vinde pe Neymar, parizienii iau totuși în considerare o mutare "gigantică" pe piața transferurilor. Astfel, conform publicației Daily Star, francezii se gândesc că nu îl vor putea ține cu forța pe starul brazilian, iar în acest sens l-ar vrea pe Paul Pogba la schimb cu atacantul, mai ales după interesul arătat în ultima vreme de "diavoli".

Afacerea ar veni ca o mănușă pentru PSG, care va putea astfel să evite o sancțiune în cazul nerespectării fair-play-ului financiar. În august 2017, PSG a plătit Barcelonei 222 de milioane de euro pentru Neymar, care a devenit astfel cel mai scump jucător al planetei. Cu toate acestea, în eventualitatea unei vânzări, parizienii vor să ceară pentru el 284 de milioane de euro, iar Manchester United pare dispusă să-i achite, mai ales dacă ținem cont că "diavolii" au una dintre cele mai bune situații financiare din fotbalul mondial.

Pogba a costat și el 105 milioane de euro, însă și Manchester vrea să ceară mai mult pentru el, mai exact 113,5 milioane. În această rocadă, PSG trebuie să ia în calcul și faptul că va trebui să achite cele 180 de milioane de euro lui AS Monaco pentru Mbappe, care joacă din august 2017 sub formă de împrumut, tot din cauza fair-play-ului financiar.

În acest sezon, Pogba a jucat în 35 de meciuri oficiale pentru echipa lui Mourinho și a marcat 6 goluri, însă prestațiile sale nu au fost pe măsura sumei de transfer plătite pe el și a salariului uriaș.

De cealaltă parte, Neymar a făcut deja primele antrenamente cu PSG după accidentarea suferită pe 25 februarie şi operat la începutul lunii martie în Brazilia.

De când a ajuns la PSG, brazilianul a jucat 30 de meciuri oficiale, în care a marcat de 28 de ori și a dat 19 pase decisive.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: