image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Încă un medic a fost răpus de Covid-19; Galina Bezrodnaia activa la Centrul de Sănătate din Ungheni

Încă un medic a pierdut lupta pentru viață răpus de Coronavirus. Este vorba de medicul de familie Galina Bezrodnaia de la Centrul de Sănătate Ungheni. Deși era la pensie, medicul a continuat să activeze până în ultimul moment. A fost răpusă de boală la sfârșitul lunii august, curent. Ministerul Sănătății a raportat abia acum decesul și a adus cu întârziere condoleanțe familiei, explicând că a fost scăpată „o confuzie în sistemul de raportare”, deoarece nici instituția unde activa si nici instituția unde a decedat nu a raportat că medicul răpus de Covid este lucrator medical.

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, Galina Bezrodnaia a fost internată la Spitalul Raional Ungheni, iar pe 9 august a fost transferată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, fiind confirmată pozitiv la infecţia COVID-19.

„Regretăm nespus pierderea colegei noastre, un specialist valoros pentru sistemul medical şi un om cu o conduită ireproşabilă”, se spune în comunicatul emis azi de serviciul de presă al Ministerului Sănătății.

Amintim că până la momentul actual, 32 de lucrători medicali au pierdut lupta pentru viață fiind răpuși de infecția COVID-19.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: