image
Sursa foto: Getty Images

Aflat cu Real Madrid la Tiraspol, Benzema și-a aflat pedeapsa

Karim Benzema (33 de ani) a fost găsit, miercuri dimineață, vinovat de complicitate la tentativă de șantaj în scandalul "sextape", al cărui victimă a fost Mathieu Valbuena (37 de ani).

Publicația RMC Sport a anunțat că fotbalistul lui Real Madrid a fost găsit vinovat de către Curtea din Versailles.

"Karim Benzema a fost găsit vinovat de ajutarea și încurajarea unei tentative de șantaj. Nu a fost vorba de un motiv financiar, ci de prietenia cu Karim Zenati. Curtea a constatat că Benzema nu a realizat natura infracțională a faptelor sale", au scris francezii.

Căpitanul lui Real Madrid și-a aflat și pedeapsa pentru faptele din 2015. Parchetul din Paris a cerut magistraților zece luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 75.000 de euro pentru șantajul la care a fost supus fostul său coleg din naționala Franței, cerere care a fost aprobată.

"A fost stabilit clar de către Curte că Karim Benzema nu a fost conștient de acțiunile anterioare. Suntem destul de șocați de această sentință. Apelul este necesar, deoarece Karim Benzema nu a avut nicio legătură cu ce s-a întâmplat", au reacționat avocații sportivului.

Karim Benzema nu va fi exclus din naţionala Franţei după sentința de miercuri din afacerea Sextape, așa cum afirmase anterior preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal (FFF), Noel Le Graet, într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien.

"Selecţionerul rămâne întotdeauna responsabilul cu selecţia, iar Benzema nu va fi exclus în cazul unei eventuale sancţiuni judiciare. Chiar dacă va primi o condamnare la închisoare cu suspendare, îi va rămâne posibilitatea să facă apel. Aşadar, convocarea lui, sau nu, în lunile următoare, nu va fi legată de această sentinţă", a declarat Le Graet.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: