image
Sursa foto: BBC

Catastrofa aviatică de la Moscova: Unii au insistat să-și salveze bagajele, iar alții nu și-au putut salva nici viața

Catastrofa aviatică din Rusia, care a curmat viața a 41 de oameni, aduce diferite versiuni privind cauzele producerii accidentului. Unele surse locale, bazate pe spusele pasagerilor care au reușit să iasă din avion, scriu că cei care au ieșit primii din avion au insistat să-și i-a și bagajele chiar dacă pentru salvare erau secunde numărate.

Potrivit surselor citate de interfax.ru, se reușea salvarea mai multor pasageri, dacă cei care au reușit să se evacueze primii nu aveau să insiste să-și caute bagajele.

Aceeași versiune a fost susținută și de stewardesa care se afla la bordul avionului, Tatyana Kasatkina, în vârstă de 34 de ani. Aceasta a povestit cum i-a luat pe pasageri de gulerul hainelor și i-a aruncat din avion, pentru a grăbi procesul de evacuare. Femeia a spus că au fost și pasageri care au spus că procesul era îngreunat de pasagerii care se opreau să-și ia bagajele.

„Când s-a oprit avionul am început imediat procesul de evacuare. Focul era vizibil. Toată lumea țipa că a luat foc. Am deschis ușa cu piciorul și am început să-i împing pe pasageri afară pentru a grăbi procesul de evacuare. Ca să-i grăbesc, i-am prins de gulerul din spate al hainelor și i-am împins… S-a întâmplat atât de repede. Fumul era deja negru. Ultimii oameni care au ieșit s-au târât… Toți au sărit din scaune și au început să înainteze, chiar dacă avionul se mișca încă la viteză mare. Am văzut o femeie care a sunat pe cineva la telefon și i-a spus: 'Am luat foc, ne prăbușim'. (...) A fost o lumină puternică, urmată de un pocnet. (...) Am decolat și am intrat într-un nor și ploua cu grindină. Se auzea un zgomot puternic de afară, pentru că gheața lovea avionul. Pilotul a anunțat că ne întoarcem la aeroportul de pe care decolasem. (...) Am decolat la aproximativ 6.03 PM. După 10 minute am intrat în acest nor. (...) Am văzut focul din spatele avionului și toți țipau că am luat foc - însă nu era un incendiu și în interiorul cabinei”, a povestit stewardesa, citată de digi24.ro

Stewardesa și căpitanul zborului, Denis Evdokimov, au spus că accidentul a fost provocat de un fulger care a lovit aeronava la scurt timp după decolare. O altă variantă speculată este o defecțiune la sistemul electric al avionului.

Guvernatorul din Murmansk a anunțat că familiile celor decedați vor primi fiecare câte 1 milion de ruble, echivalentul a 15.300 de dolari, în timp ce victimele internate în spital vor primi 500.000 de ruble, adică 7.650 dolari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: