image
Sursa foto: captură Telegram

VIDEO: Bal pe timp de pandemie într-o închisoare din RM

Deținuții dintr-un penitenciar au sărbătorit pe picior larg, inclusiv cu alcool, sărbătorile pascale, masa de sărbătoare fiind asigurată de doi hoți în lege, care își ispășesc pedeapsa la Penitenciarul nr. 15 din Cricova. Administrația Națională a Penitenciarelor susține că este vorba de penitenciarul din Tiraspol, pe care nu-l controlează.

Într-o înregistrare video, distribuită pe rețelele de socializare într-un grup din regiunea transnistreană, se vede cum mai mulți deținuți stau la o masă încărcată cu bucate și țin în mână pahare de plastic, în care se presupune că ar fi votkă. Un deținut le citește de pe telefon un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorilor pashale, semnat de „hoții în lege Vova Makena și Serioga Kitaeț”. Semnatarii îi îndeamnă pe deținuți la unitate și solidaritate și le urează viață lungă. În apropiere nu se observă niciun gardian.

Surse din Administrația Națională a Penitenciarelor susțin că evenimentul a avut loc primăvara curentă la închisoarea din Tiraspol. Deținutul care citește mesajul de felicitare se numește Vitalie Abajer, alias Abajur, și până nu demult a fost reprezentantul lui Vladimir Moscalciuc, alias Makena, în penitenciarul din Tiraspol. Abajer ar fi fost „retrogradat” recent de Makena pentru că înregistrarea respectivă a ajuns la autoritățile de la Tiraspol.

Solicitat de portalul Anticoruptie.md, Oleg Pantea, șef de direcție în cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, ne-a declarat că astfel de practici erau înregistrate și în penitenciarele din Republica Moldova, dar acum acestea nu mai există.

Noutăţile partenerilor

comentarii: