image
Sursa foto: jurnal.md

Maia Sandu a semnat decretul privind eliberarea din funcție a judecătorului Serghei Lazari // DOC

Președintele Maia Sandu a semnat decretul privind eliberarea din funcție a judecătorului Serghei Lazari.

„Domnul Serghei Lazari se eliberează din funcția de judecător la Judecătoria Chișinău în legătură cu comiterea unei abateri disciplinare”, se spune în decretul prezidențial.

Serghei Lazari a examinat mai multe dosare de rezonanță, inclusiv cel al Domnicăi Manole, actualul președinte al Curții Constituționale, care a fost cercetată penal după ce în 2016 a hotărât să oblige Comisia Electorală Centrală să organizeze un referendum de modificare a Constituției, proces inițiat de Platforma Civică Demnitate și Adevăr. În cadrul examinării dosarului, Serghei Lazari a bruscat echipa Jurnal TV pe holul judecătoriei, nemulțumit de faptul că este filmat.

Lazari a făcut parte din completul de judecători care au examinat dosarul fostului premier Vladimir Filat, condamnat la nouă ani de pușcărie.

De asemenea, Lazari este magistratul care, după un proces ce a durat șase ani, în aprilie 2016, l-a achitat pe Iacob Gumeniță, ex-vicecomisar al municipiul Chișinău, judecat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009.

Noutăţile partenerilor

comentarii: