image
Sursa foto: Profimedia

Ucraina începe recrutarea rezerviștilor cu vârsta între 18 și 60 de ani: Kievul le cere ucrainenilor să părăsească Rusia

Ucraina a început de miercuri să recruteze rezerviștii cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, în urma unui decret al președintelui Volodimir Zelenski, au anunțat forțele armate într-un comunicat. Perioada maximă de serviciu militar este de un an, informează Reuters.

Zelenski a spus marți că va introduce recrutarea rezerviștilor, dar a exclus o mobilizare generală după ce Rusia a anunțat că va muta trupe în estul Ucrainei, notează Digi24.

Ucraina începe recrutarea rezerviștilor cu vârsta între 18 și 60 de ani. Kievul le cere ucrainenilor să părăsească imediat Rusia.

Consiliul de securitate de la Kremlin a votat luni pentru recunoașterea independenței republicilor separatiste din Donbas, iar președintele Vladimir Putin a semnat decretele pentru independența republicilor separatiste Donețk și Lugansk. Occidentul a condamnat în unanimitate gestul Moscovei și impune sancțiuni împotriva celor responsabili. În teren, tensiunea continuă să crească, Rusia trimițând forțele armate să asigure „menținerea păcii” în regiunile separatiste.

ProfimediaProfimedia

Noutăţile partenerilor

comentarii: