image
Sursa foto: border.gov.md

Alte două permise de conducere falsificate, ridicate la PTF Palanca

Doi cetățeni străini, documentați de către polițiștii de frontieră din Direcția regională EST pentru uz de acte falsificate. Persoanele au fost depistate ieri, 15 mai, în punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Dimineața, pe direcția ieșire din Republica Moldova s-a prezentat cetățeanul Turkmenistanului, în vârstă de 25 de ani. Acesta se afla la volanul unui autoturism, înmatriculat în Ucraina. În timpul verificării documentelor de călătorie și cele pentru mijlocul de transport, polițiștii de frontieră au stabilit că permisul de conducere conține semne rezonabile de falsificare. Actul ar fi eliberat de autoritățile de baștină ale străinului. Trecerea frontierei de stat a fost autorizată, însă în calitate de pieton.

După amiză, cel de-al doilea străin s-a apropiat pe sensul de intrare în Moldova, linia pietonală. A fost legitimată persoana ca cetățean al Azerbaidjanului, în vârstă de 30 de ani. În urma controlului de nivelul doi, ceea ce presupune verificări adiționale, a fost găsit un permis de conducere, emis de instituțiile azere, cu indicii de falsificare. În declarații tânărul a relatat că în anul 2016 a obținut permisul, contra sumei de 300 de dolari americani.

Actele au fost ridicate și urmează să ajungă în laboratorul de expertiză a documentelor din cadrul IGPF. Cercetările pe fapte continuă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: