image
Sursa foto: Jurnal.md

Rusia va scumpi gazul livrat în RM; Șeful Moldovagaz: „Nu vreau să sperii pe nimeni, prețurile nu depind de ciclul politic”

Tariful la gazele naturale livrate Republicii Moldova de Gazprom va crește în toamnă. Despre aceasta a anunțat directorul Moldovagaz, Vadim Ceban.

„Prețurile la gazul natural cresc în regiune, în România, în Ucraina, nu mai vorbesc de Europa. Ne așteaptă o modificare a tarifului, dar ținând cont că avem un furnizor de nădejde - Gazprom - și deja vom vedea dacă este prelungit contractul vechi sau este semnat altul nou, atunci vom vorbi despre tarife. Nu pot spune câte procente, dar factorul principal care va cauza majorarea tarifului e prețul la gaz”, a declarat Ceban într-un interviu pentru nts-tv.md.

Directorul Moldovagaz a adăugat că în prezent sunt purtate discuții cu Gazprom, iar după votarea Guvernului la acestea se vor alătura și Ministerul Economiei și Infrastructurii, APP și ANRE.

„Noi avem deja analiza făcută, iar cu noul Guvern urmează să stabilim pașii privind asigurarea securității energetice a țării noastre. Nu vreau să sperii pe nimeni cu o scumpire, dar o corecția va fi...în sensul majorării. A fost o scădere, acum există o creștere. Prețurile nu depind de ciclul politic din Republica Moldova”, a adăugat Vadim Ceban.

ceban

Noutăţile partenerilor

comentarii: