image
Sursa foto: jurnal.md

Finul lui Nichifor, despre încercarea acestuia de a găsi protecție după crima de la Nisporeni: „L-a apelat și pe Filat”

Timp de 3-4 zile după crima de la Nisporeni, Adrian Nichifor a stat ascuns și la el nu aveau acces nici chiar structurile speciale, fiind păzit mai ceva ca de organele de stat. Au fost duse tratative ca el să se predea. Una din condițiile lui Nichifor a fost că se predă doar dacă este dus direct la Chișinău, nu la Nisporeni. Dezvăluirile au fost făcute de finul acestuia Boris Sprâncean, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la JurnalTV.

Întrebat cine a încercat să-l scape pe Nichifor în 2010 de pedeapsă, după ce l-a omorât pe fratele comisarului de Nisporeni, Boris Sprâncean a relatat că el atunci i-a apelat pe toți cei care credea că i-ar putea oferi protecție. „A apelat la toți oamenii din anturajul lui din Grozești. Din câte am înțeles nici serviciile speciale nu aveau acces la el deoarece era păzit mai ceva ca de organele de stat. A fost și un apel telefonic dat lui Vlad Filat, la care i s-a spus să treacă Prutul, să fugă în România. Nichifor a fost prea încrezut în sine, că dacă Filat nu-l ajută, bădica Vlad Plahotniuc neapărat îl va ajuta. Ulterior pentru predarea lui au fost duse tratative. A fost pusă condiția că se predă dacă este dus direct la Chișinău, nu la Nisporeni, căci se temea”.

Întrebat în ce condiții instanța de fond și Curtea de Apel l-au condamnat atunci doar la 3 ani de detenție și abia sub presiunea opiniei publice CSJ l-a condamnat la 17 ani, Boris Sprâncean a menționat că lui Nichifor i s-au cerut sume fabuloase. „I-au propus să achite niște sume uriașe și sora lui s-a opus”.

În detenție, lui Adrian Nichifor i s-au creat condiții de lux, despre care presa a mai scris anterior, fapt ce confirma că acesta continua să fie sub protecția lui Plahotniuc. În cadrul emisiunii, Boris Sprâncean a mai povestit că Nichifor deținea legal circa 120 de arme de ultimă generație. Întrebat în ce relații era cu fostul deputat democrat Valeriu Guma, alături de care apare într-o fotografie la vânătoare, invitatul a relevat că Nichifor și Guma erau prieteni foarte buni.

„Din ce cunosc, Nichifor era cel care le presta servicii legate de arme. El pe timpul cela se numea tatăl armamentului din RM. Legal avea 118 - 120 de arme, nu mai știu câte avea ilegal”, a mai spus Boris Sprâncean.

Controversatul om de afaceri, Adrian Nichifor, este deținut în Penitenciarul numărul 4 Cricova, fiind condamnat la 17 ani de pușcărie pentru omorul lui Dan Pârlici, fratele comisarului de Nisporeni.

Emisiunea „Secretele puterii” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: