image
Sursa foto: Profimedia

Noua Barcelona! "Dream team-ul" în care sunt așteptați Leo Messi, Luis Suarez, Jordi Alba și Sergio Busquets

Lionel Messi (34 de ani) mai are contract cu PSG până la finalul sezonului 2022/2023, însă sunt șanse importante ca el să părăsească gruparea pariziană încă din această vară.

Presa din Spania scrie că starul argentinian este așteptat la Inter Miami, gruparea patronată de David Beckham. Marca anunță că pe lângă Leo Messi, formația din MLS îi mai dorește și pe Luis Suarez, Jordi Alba și Sergio Busquets, toți 3 jucători emblematici ai Barcelonei.

Atacantul uruguayan va pleca de la Atletico Madrid în vară, în timp ce Busquets intră la finalul sezonului în ultimul an de contract cu formația de pe Camp Nou. Înțelegerea lui Jordi Alba cu gruparea catalană expiră în iunie 2024.

Sursa citată anunță că David Beckham va face tot posibilul pentru ca în vară să-i convingă pe Messi și Suarez să facă din nou pereche în ofensivă, de această dată la Inter Miami. Fostul internațional englez se va folosi de popularitatea sa, dar și de bugetul pe care îl are la dispoziție, pentru ca Leo Messi și Luis Suarez, buni prieteni, să evolueze din nou împreună.

Mai mult de atât, Beckham vrea să aibă la echipă un adevărat "schelet" de la Barcelona, cu Jordi Alba și Sergio Busquets fiind și ei pe lista de transferuri.

Selecţionerul Argentinei, Lionel Scaloni, crede că iubitorii fotbalului ar trebui să "profite" de magia starului Lionel Messi cât timp mai pot, înainte ca septuplul câştigător al Balonului de Aur să-şi anunţe retragerea internaţională, care ar putea avea loc la finalul acestui an, după Cupa Mondială din Qatar.

"Messi va trebuie să se aşeze şi să reflecteze. După Mondial, va trebui să facă o evaluare a situaţiei. Însă, pentru moment, să profităm de prezenţa sa", a afirmat Scaloni, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o la sediul Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA).

"Trebuie să te bucuri de el acum, pentru că regula vieţii spune că, la un moment dat (retragerea lui Messi) se va produce. Este inutil să ne gândim la ce se va întâmpla după Cupa Mondială", a adăugat selecţionerul argentinian.

Comentariile sale au venit la mai puţin de două zile după ce Messi (34 ani) a recunoscut că turneul final din Qatar, programat între 21 noiembrie şi 18 decembrie, ar putea reprezenta încheierea aventurii sale alături de naţionala "Albiceleste".

Mijlocaşul argentinian Angel Di Maria, colegul cu Messi la PSG, a evocat la rândul său o apropiată retragere internaţională.

"Acesta a fost cu siguranţă ultimul meu meci cu acest tricou în Argentina", a scris Di Maria pe contul său de Instagram, după ce a marcat unul dinte cele trei goluri ale Argentinei în partida cu Venezuela, cu trei minute înainte de reuşita lui Messi.

"Să nu ne gândim la viitor, ci să profităm de prezenţa lor magnifică", a spus Scaloni. ''Dacă într-adevăr a fost ultimul său meci în Argentina, a fost un meci de vis: Di Maria a marcat un gol, a oferit un assist şi a primit recunoştinţa întregului stadion", a adăugat el.

Argentina, deja calificată la Cupa Mondială 2022, va juca marţi, la Guayaquil, împotriva reprezentativei Ecuadorului, de asemenea calificată la turneul final din Qatar .

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: