image
Sursa foto: border.gov.md

Polițiștii de frontieră au depistat un lot de marfă fără acte de proveniență în sumă de 120 mii de lei

În punctul de trecere a frontierei Leușeni, ca urmare a controlului adițional al unui autocar de cursă regulată au fost depistate șase blănuri, valorificate la suma de 120 mii de lei. Pentru lotul de bunuri nedeclarate, șoferul nu a putut prezenta acte justificative. Totodată, pe traseul Leușeni – Chișinău a fost identificat un alt conducător auto care transporta marfă fără acte de proveniență.

La data de 10 august, în jurul orei 18:40, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a prezentat autocarul de pe ruta Atena – Chișinău, unde ca șofer a fost legitimat un chișinăuian de 49 de ani. După verificările de rigoare, suplimentar polițiștii de frontieră și vameșii au acționat în comun, conform unei informații operative dispuse de ofițerul de investigații al Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni-2. Ca rezultat, în bagajul personal al șoferului au fost depistate șase șube din blană naturală, care nu au fost declarate la controlul vamal, dar și niciun act pentru aceste bunuri nu s-au putut prezenta, se arată în comunicat.

marfamarfa

Blănurile au fost ridicate și confiscate de către reprezentanții Serviciului Vamal, ultimii continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării unei decizii pe acest caz.

marfamarfa

La o diferență de patru ore, în proxima punctului de trecere a frontierei Leușeni, echipele mobile ale Direcției regionale VEST au identificat în trafic un alt conațional care transporta electrocasnice în asortiment, nedeclarate la controlul vamal și cu lipsa actelor necesare. Șoferul, cetățean moldovean de 51 ani, a ezitat să facă declarații pe marginea celor constatate. Microbuzul cu electrocasnice a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Leușeni-1, cazul este investigat în continuare de către Poliția de Frontieră.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: