image
Sursa foto: Getty Images

Mai aproape de transferul anului: Fiscul italian o ajută pe Juventus să îl aducă pe Ronaldo de la Real

Cristiano Ronaldo este mai aproape de transferul la Juventus Torino cu fiecare oră ce trece. Torinezii s-au trezit cu un aliat surpriză în încercarea de a realiza transferul anului în fotbal.

Astfel, potrivit unei noi norme, fiscul italian a anunțat că cetățenii străini care își mută reședința fiscală în "Cizmă" vor plăti o taxă de 100.000 de euro pe an pentru veniturile realizate la nivel mondial. Proiectul a fost demarat în 2017 pentru a fi o alternativă la ţări precum Marea Britanie şi Spania care au utilizat facilităţile fiscale pentru a atrage o serie de fotbalişti sau cântăreţi.

Astfel, Cristiano Ronaldo ar fi avantajat de această regulă, mai ales că Juventus îi oferă un salariu de 30 de milioane de euro pe an, iar starul portughez obține și alte venituri din publicitate și drepturi de imagine.

În Spania, Ronaldo a fost la un pas să ajungă după gratii din cauza impozitelor neplătite la fisc. Acuzat de evaziune fiscală, starul lui Real Madrid a ajuns la un acord cu autorităţile spaniole pentru a plăti o amendă de 18,8 milioane de euro, după ce şi-a recunoscut vinovăţia în cele 4 capete de acuzare. Ronaldo a primit şi doi ani de închisoare, însă, cu suspendare. Conform legilor din Spania, fotbalistul nu are antecedente şi astfel nu va fi nevoit să petreacă timp în spatele gratiilor, informează cei de la AS.

Potrivit procurorilor din Spania, Cristiano Ronaldo a fost acuzat că s-a folosit de un paradis fiscal pentru a evita să plătească taxele pentru drepturile sale de imagine. Cazul este similar celui în care au fost implicaţi starul argentinian Lionel Messi şi tatăl său, în urma cărora cei doi au primit condamnări de câte 21 de luni de închisoare, cu suspendare.

Frauda era estimată iniţial la 14,7 milioane de euro, dar în final a fost redusă la 5,7, restul fiind amenzi şi dobânzi. Procurorii au fost de acord ca pedeapsa să nu fie cu executare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: