image
Sursa foto: Getty Images

”A fost foarte important!” Ce au simțit jucătorii Danemarcei când l-au revăzut pe Eriksen

Danemarca a învins Rusia cu scorul de 4-1 și s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European.

În optimile de finală de la EURO 2020, Danemarca va înfrunta Țara Galilor, în partida care va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, la Amsterdam.

Evoluția Danemarcei la Campionatul European a fost umbrită de evenimentele petrecute în primul meci al danezilor la turneul final, atunci când Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon după ce a suferit un stop cardio-respirator. Din fericire, echipa medicală l-a readus la viață și au reușit să îl stabilizeze.

Jucătorului de la Inter Milano i-a fost implantat un defribilator pentru a-i regla ritmul cardiac și, după operația care a decurs cu succes, fotbalistul a fost externat.

Imediat după externare, Christian Eriksen și-a vizitat coechipierii de la naționala Danemarcei, iar vizita sa a avut un impact imens pentru jucători. Portarul danezilor, Kasper Schmeichel a vorbit despre acest lucru și a povestit ce au simțit jucătorii când l-au revăzut pe Eriksen.

”A fost minunat să îl vedem. Asta i-a ajutat pe mulți dintre băieți. Doar pentru că l-au văzut, și-au scos din minte ultima imagine cu el întins pe gazon. Faptul că l-am văzut și că este în regulă a fost foarte important”, a declarat Schmeichel, citat de Daily Mail.

Selecționerul Danemarcei a vorbit și el despre impactul pe care îl are Christian Eriksen asupra echipei în ciuda absenței sale. În semn de omagiu pentru Eriksen, Kasper Hjulmand a purtat o brățară la meciul cu Rusia.

”Nu am purtat niciodată bijuterii. Este pentru prima dată când port. Christian se află aici, așa că vrem să îl luăm cu noi. L-am avut cu mine tot timpul, mă gândesc mult la el. Așa cum am spus întotdeauna, el este inima noastră, ritmul nostru. Este o adevărată inspirație pentru noi”, a spus și Hjulmand, citat de Daily Mail.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: