image
Sursa foto: portugalresident.com

Cazul bebelușului abandonat într-un bloc de la Buiucani: Camerele de supraveghere ar fi surprins mama micuțului

Mama bebelușui abandonat săptămâna trecută într-un bloc din sectorul Buiucani al capitalei ar fi fost identificată. Camerele de supraveghere amplasate în preajma blocului au surprins o femeie, care potrivit autorităților ar fi mama micuțului.

Despre aceasta a anunțat șeful adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, Alexei Grosu.

Potrivit lui, detalii despre identitatea femeii care și-a abandonat copilul vor fi prezentate la finalizarea procedurii de identificare.

„În prezent se lucrează la imaginea obținută dar și se duc discuții cu spitalele în care ar putea fi născut mama micuțului”, a declarat Alexei Grosu.

Totodată, potrivit informațiilor prezentate în cadrul ședinței primăriei, în prezent copilul este bine, iar în momentul în care medicii vor permite, acesta va fi transferat într-un centru de plasament din subordinea Direcției.

Conform prevederilor legale, odată ce va fi identificată mama, autoritățile vor încerca să reintegreze copilul în familia biologică sau extinsă. Dacă nu se va reuși, va fi inițiată procedura de adopție”, a declarat Lucia Caciuc.

Amintim că bebelușul de câteva săptămâni a fost găsit abandonat într-un bloc din sectorul Buiucani al capitalei. Lângă micuț în cărucior a fost lăsat și un bilețel unde era indicat data și luna în care s-a născut.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauza penală pentru „lăsarea în primejdie”. Aceasta se pedepsește cu amendă în mărime de până la 550 de unități convenționale, cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la doi ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: