image
Sursa foto: GettyImages

Școlile publice din New York se redeschid: Ce soluție au găsit autoritățile pentru ca elevii să meargă la ore

Şcolile publice din New York vor începe să se redeschidă, iar elevii vor fi testaţi săptămânal. Procesul va începe cu şcolile primare pentru elevii ai căror părinţi sunt de acord cu un regim de testare săptămânal pentru noul coronavirus, a anunţat primarul Bill de Blasio.

Şcolile, care alcătuiesc cel mai mare sistem şcolar din SUA, au fost închise în urmă cu mai puţin de două săptămâni, după ce rata de pozitivare la nivel local a depăşit un nivel de referinţă de 3% stabilit ca prag de către primar şi sindicatul profesorilor, relatează Reuters.

„Este o abordare nouă, deoarece avem atât de multe dovezi acum despre cât de sigure pot fi şcolile”, a declarat de la Blasio reporterilor, spunând că valoarea de referinţă de 3% a fost anulată indicând cercetări care arată că elevii de vârstă mică mici par a fi mai puţin vulnerabili la COVID-19 . Duminică, media pe şapte zile a testelor pozitive a oraşului a fost de 3,9%, a spus de Blasio.

Cancelarul şcolilor Richard Carranza, care s-a alăturat primarului la o conferinţă de presă, a declarat, că el crede că, cu noile măsuri, oraşul ar putea „păstra în siguranţă şi cu succes şcolile deschise pe durata acestei pandemii.

Michael Mulgrew, preşedintele Federaţiei Unite a Învăţătorilor, a declarat că sindicatul sprijină redeschiderea treptată a primarului atâta timp cât „sunt efectuate teste stricte”.

Oraşul New York, în care învaţă peste 1,1 milioane de elevi în şcoli publice, a fost una dintre puţinele jurisdicţii din Statele Unite care a încercat să redeschidă şcolile în toamnă. Dar a închis sălile de clasă la mijlocul lunii noiembrie, la mai puţin de opt săptămâni după redeschidere.

De asemenea, orele de pre-grădiniţă se vor redeschide pe 7 decembrie, alături de şcolile elementare. Şcolile care deservesc copiii cu nevoi educaţionale speciale se vor redeschide în 10 decembrie. Blasio a spus că şcolile gimnaziale şi liceele se vor redeschide la date ulterioare, care nu au fost încă stabilite.

Odată cu redeschiderea şcolilor luna viitoare, pentru a intra într-o sală de clasă, elevii trebuie să aibă un formular de consimţământ semnat care să accepte testarea la coronavirus sau o scrisoare de scutire medicală, a precizat de Blasio. Testele vor fi efectuate în curând în şcoli, săptămânal, astfel că aproximativ o cincime din elevi vor fi testaţi o dată pe săptămână.

Statele Unite au raportat peste 4 milioane de cazuri noi până în noiembrie şi peste 35.000 de decese legate de coronavirus, potrivit unui bilanţ al Reuters, cu mai multe spitalizări ca oricând în acest an şi cu cel mai ridicat nivel al deceselor din ultimele şase luni.

Noutăţile partenerilor

comentarii: