Astăzi eruoparlamentarul și vicepreședintele Grupului PPE responsabil pentru bugete, Siegfried Mureșan, a venit cu un răspuns scurt la adresa premierului Chicu, sau mai degrabă către cetățenii Republicii Moldova.

Vom ajuta în continuare românii din Republica Moldova. Sperăm ca autoritățile de la Chișinău să nu fie un obstacol în dorința noastră de a ajuta românii basarabeni.”, a scris europarlamentatul pe pagina sa de facebook.

Amintim că premierul Ion Chicu a publicat pe pagina sa de facebook un mesaj denigrator la adresa României și mai ales a europarlamentarilor români, despre care a spus că ar fi „băiețași oploșiți prin structurile europene”, „ratați”, care „nu au realizat nimic în viață și în țară”. Premierul a ținut să spună că România „geme de cea mai mare corupție din Europa”.

Toate astea după ce premierul ar fi fost deranjat de criticile europarlamentarului român Siegfried Mureșan referitor la modul în care guvernarea de la Chișinău implementează reformele și gestionează criza provocată de COVID-19.