image
Sursa foto: Profimedia

Clubul Liverpool, criticat de Guvernul Franței după incidentele de la finala Champions League

Guvernul francez și cel britanic au adoptat poziții diferite după incidentele de la finala UEFA Champions League, Liverpool – Real Madrid, scor 0-1.

Ministrul Sporturilor din Franţa, Amelie Oudea-Castera, a declarat că vina pentru incidentele de la arena “Stade de France” îi aparține clubului Liverpool.

Oficialul francez a precizat că “30.000-40.000 de persoane” fără bilet sau cu bilete false au încercat să intre fraudulos la finala Ligii Campionilor.

Forţele de ordine franceze au reţinut 68 de persoane înainte, în timpul şi după finala Ligii Campionilor, disputată pe 28 mai.

“Faptul că Real Madrid şi-a supravegheat atât de bine venirea suporterilor săi la Paris, care contrastează radical cu ce a făcut clubul Liverpool, care şi-a lăsat suporterii de capul lor, a creat o diferenţă majoră”, a adăugat ministrul Sportului din Franța.

Amelie Oudea-Castera a confirmat că Liverpool a cerut UEFA să nu recurgă la aplicaţia mobilă privind biletele, fiind folosit “un circuit de bilete tipărite care a creat dezordine”.

Totodată, ministrul a catalogat drept regretabile momentele în care “gazele lacrimogene au fost utilizate în faţa familiilor cu copii venite să asiste la finală”.

Ministerul Sporturilor a anunţat o reuniune cu factorii decizionali privind disfuncţionalităţile sistemului de securitate de la arena “Stade de France”, în prezenţa ministrului de Interne, Gerald Darmanin, Uniunea Europeană de Fotbal şi primăria din Saint-Denis.

UEFA a explicat duminică, într-un comunicat, că mii de suporteri ai echipei Liverpool au blocat, sâmbătă seara, turnicheţii de acces pe Stade de France cu bilete pe care le-au cumpărat, dar care s-au dovedit a fi false, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Liverpool.

În replică, guvernul britanic acuză proasta organizare de la arena “Stade de France” și intervenția nepotrivită a forțelor de ordine.

“Imaginile şi relatările fanilor lui Liverpool şi ale presei la intrarea lor pe Stade de France sunt profund îngrijorătoare. Mii de deţinători de bilete au călătorit la Paris în timp util pentru a-şi susţine echipa în cel mai important meci al sezonului. Îndemn UEFA să lanseze o investigaţie oficială cu privire la ce a mers prost şi de ce, în coordonare cu personalul stadionului, poliţia franceză, Federaţia Franceză de Fotbal, poliţia din Merseyside şi Clubul de Fotbal Liverpool”, a declarat Nadine Dorries, secretarul britanic pentru Cultură și Sport.

Conducerea clubului Liverpool a dat publicităţii un comunicat, în care se declară "extrem de dezamăgită" de incidentele care au avut loc înaintea finalei Ligii Campionilor de la Paris şi cere o anchetă oficială.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: