image
Sursa foto: Jurnal.md

O fetiță, țintuită la pat din cauza unei boli: Părinții cer ajutor pentru intervenția care i-ar putea salva viața // VIDEO

Dacă pentru mulți dintre noi aceste zile înseamnă spirit de sărbători, pentru soții Tanurcov este încă o zi cu necazuri. Fiica lor de trei ani este țintuită la pat. Cu aproape doi ani în urmă, ea a trecut prin cea mai gravă formă de meningită. Apoi a suferit o intervenție chirurgicală și, când s-a trezit, nu mai reacționa la nimic. Unica șansă la o viață normală a Sofiei este transplantul de celule stem. Costul tratamentului este însă peste puterile familiei - 73 de mii de dolari.

Ion și Nadejda Tanurcov au trei copii - o fetiță de un an, un băiețel de patru ani și pe Sofia, care are aproape trei ani. Când Sofia avea un an și zece luni, a făcut cea mai gravă formă a meningitei.

Tatăl Sofiei spune că primele simptome au fost febra, însă părinții au crezut că este din cauza dinților. După ce au aflat de boala micuței, în familie a început calvarul. Sofia a suferit și o intervenție chirurgicală, însă a rămas cu multe sechele.

„Primele simptome au fost febra și o trăgea mai mult la somn, copilul nu putea spune ce îl doare și noi credeam că ar putea fi din cauza dinților. Până într-un final am depistat meningita - și nu o simplă meningită, dar o meningită gravă. Din prima zi când am fost internați în alt spital, în alt oraș ni s-a spus că poate deceda în orice moment și, chiar dacă va fi salvată, va fi ca o legumă - cu multe sechele”, ne-au spus părinții micuței.

Sofia nu mai vede, nu poate mânca, este hrănită prin sondă și nu mai merge. Poate face doar mișcări haotice, spune, mama ei. Fiecare zi este, pentru ei, un motiv de speranță. Speră că Sofia se va face bine și se va putea bucura de viață alături de frații ei.

Micuța Sofia are nevoie de transplant de celule stem. Pentru asta, părinții au nevoie de o sumă colosală. Acum ei se află în Germania, acolo unde pot fi găsite medicamentele de care are nevoie zilnic Sofia. Lucrează doar capul familiei, dar salariul abia dacă acoperă cheltuielile lunare. Singura speranță, spun cei doi soți, sunt oamenii cu suflet mare.

„Lucrez doar eu, salariul pe care îl primim ne ajunge pentru cheltuieli lunare, însă transplantul de celule stem, cu părere de rău, nu-l acoperă asigurarea medicală. Avem nevoie de aproape 73 de mii de dolari și aceată sumă, cu părere de rău, ne depășește cu mult”, a declarat Ion Tanurcov, tatăl Sofiei "

Părinții Sofiei nu-și pierd speranța, ei cred că suma de 73 de mii de dolari, poate fi adunată cu ajutorul oamenilor care vor să facă o faptă bună.

„Vă rugăm ajutați-ne, fie-vă milă de acest copil, de familia noastră care are nevoie de voi în momentul cel mai greu al vieții noastre. Vă rugăm să ne sprijiniți cu o rugăciune, financiar, ca într-o bună zi să facem un alt reportaj și Sofia să vă spună mulțumesc”, ne-a spus mama micuței.

Cei care doresc să o ajute pe Sofia, pot dona din puținul lor utilizând datele bancare afișate pe ecran.

Cont Euro BENEFICIAR: Tanurcov Nadejda IBAN: MD62AG000000022594115376 BIC: AGRNMD2X NUMAR CONT: 22594115376

Cont Lei BENEFICIAR: Tanurcov Nadejda IBAN: MD17AG000000022592910864 BIC: AGRNMD2X NUMAR CONT: 22592910864

Noutăţile partenerilor

comentarii: