„Nu am de gând să mă răzbun pe cei care au fost implicați în fabricarea acestor dosare. Sunt trei la IGP Bălți. Mai am dosar contravențional la Ungheni. Este lege, este o procuratură care trebuie să-și facă treaba. Instanța trebuie să ia anumite decizii, or noi trebuie să construim un stat de drept, care nu poate fi construit pe reglări de conturi. Cei de la Ungheni stau ca pe ace dacă nu voi porni o campanie de răzbunare. Le transmit acelor procurorași de speță, lui Gârbu, Gherasimov, Florea, etc. Nu domnilor, nu am de gând să încep vreo reglare de conturi. Voi aștepta când în RM va fi un procuror general onest. Atunci vor fi atacați dur toți cei care au fabricat aceste dosare. Să dea socoteală fiecare, dar după buchia legii”, a declarat Gheorghe Petic.

Fostul polițist de frontieră a ținut să transmită un mesaj de mulțumire pentru toți cei care i-au fost alături în această perioadă.

„Vreau să mulțumesc avocaților, întregii țări, celor care au fost alături de mine, să mulțumesc bunilor mei ungheneni, tuturor posturilor care au relatat echidistant tot ce a încercat acel regim criminal. Mă simt fericit pentru că sunt alături de familia mea, de oamenii dragi. Nu știu dacă le voi putea să le întorc acest bine. Mă mobilizează să construim o țară în care să trăim bine cu toții și pentru a-i elibera cei 30% din deținuți care sunt ținuți acolo fără nicio vină, cu dosare fabricate. Și la Chișinău, Bălți și Rezina unde am fost deținut”, a menționat Gheorghe Petic.