image
Sursa foto: Profimedia

Scandal în Statele Unite din cauza interzicerii lui Novak Djokovic la US Open

Sârbul Novak Djokovic (35 de ani, locul 6 ATP) nu poate să participe la US Open 2022 (29 august - 11 septembrie), întrucât nu este vaccinat împotriva COVID-19.

Novak Djokovic are în palmares 21 de trofee de Grand Slam, dintre care trei la US Open (2011, 2015, 2018).

Situația sportivului sârb continuă să provoace diferențe de opinii în Statele Unite, iar de multe ori discuțiile degenerează și duc la un adevărat scandal.

Din circuitul ATP, Nole a primit susținere de la John Isner, sportivul american susținând că e nevoie de prezența sârbului la US Open, anunță presa.

De altă părere este Benoit Paire, care și-a spus și el opinia conform sursei citate: "Îl iubesc pe Djoko, dar dacă regulile sunt așa și nu are voie să joace, atunci nu are rost să vorbim despre altceva".

Din același motiv, jucătorul sârb a ratat și Australian Open 2022 și a fost nevoit să stea în carantină la Melbourne.

Totodată, Novak Djokovic nu poate juca nici la Montreal, din cauză că nu este vaccinat împotriva COVID-19.

Organizatorii turneului US Open au precizat că respectă decizia luată de către autoritățile americane, care nu permit accesul în țară pentru persoanele nevaccinate împotriva noului coronavirus.

Totuși, Novak Djokovic figurează pe lista jucătorilor înscriși pentru turneu, chiar dacă nu va primi dreptul de a intra în SUA.

Jelena Djokovic (36 de ani), soția lui Novak, a avut o reacție dură pe rețelele sociale, după ce o revistă specializată pe tenis a criticat decizia sârbului de a se înscrie la turneele unde este necesară vaccinarea obligatorie a participanților.

“Conform regulamentului și clasamentului, Novak este acceptat automat la aceste turnee. Deci care este logica acestui tweet? Asta chiar e o publicație adevărată?

Cea mai importantă poziție a lui Novak este să fie un campion în tenis. Și și-a asumat-o. Având în vedere că sunteți o revistă de tenis, poate că ar fi mai bine să vă concentrați pe tenis în săptămânile următoare. Luați o poziție, fiți ceea ce vreți să fiți. O revistă de tenis care scrie despre tenis”, a replicat Jelena Djokovic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: