image
Sursa foto: captură video

VIDEO // Moldovean care s-a tratat de coronavirus: „Îți privești moartea cu ochii”

„A fost ceva de groază”. Este mărturisirea unui bărbat în vârstă de 37 de ani, care a fost diagnosticat cu Covid-19 și, după un tratament îndelungat, s-a vindecat. Acum, el povestește prin ce i-a fost dat să treacă, fiind în terapie intensivă la Spitalul Clinic Republican.

La data de 23 mai, el a fost diagnosticat cu noul coronavirus și internat într-un spital din Chișinău. Acum o săptămână, starea pacientului s-a agravat și medicii au decis să-l interneze la Spitalul „Timofei Moșneaga”.

Spre seară am început să mă simt rău, să tremur, probabil din lipsă de oxigen. Cel mai strașnic a fost prima noapte petrecută în secția de reanimare. Medici mi-au spus din start, ori te intubăm, vizavi era un pacient intubat, mai bine să nu vezi așa ceva, ori te conectăm la aparatul de respirație artificială”, a declarat bărbatul.

Bărbatul s-a vindecat, însă mai rămâne sub supraveghere medicilor. Pacientul spune că la spital și-a văzut moartea.

„Totul este foarte serios. În reanimare din 13 pacienți, opt erau de vârsta mea, adică 30-40 de ani. Să-ți privești moartea cu ochii la 37 de ani, având doi copiii, este strașnic”, a mai declarat bărbatul.

Cât timp s-a aflat la spital, bărbatul nu și-a văzut nici copiii, nici soția. Acum acesta le mulțumește medicilor pentru că l-au adus la viață.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: