image
Sursa foto: Profimedia

Carburanții continuă să se ieftinească; Care sunt noile prețuri afișate de ANRE pentru mâine

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noile prețuri plafon pentru mâine, 29 septembrie. Astfel, benzina se ieftinește cu 3 bani, iar motorina - cu 21 de bani.

Prețurile maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard sunt stabilite de către ANRE la nivelul de:

- 23,89 lei/litru - pentru benzina COR 95 (- 0,03)

- 25,24 lei/litru - pentru motorina standard (- 0,21)

Scăderea prețurilor de comercializare a carburanților de către ANRE se datorează diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care Republica Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%, anunță ANRE.

Conform mecanismului actual de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, curba respectivă este reflectată fidel în prețurile pentru carburanți la stațiile de alimentare din țară. ANRE reiterează faptul că „mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere”.

ANRE asigură consumatorii din Republica Moldova că în baza Metodologiei aplicate, carburanții se comercializează la pompă la un preț corect, racordat la realitățile zilei în care își fac achiziția. Nivelul prețurilor la produsele petroliere este influențat doar de evoluțiile pe piața internațională și este exclusă posibilitatea companiilor petroliere să intervină în procesul de stabilire a acestora.

Telegram // anre.mdTelegram // anre.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: