image
Sursa foto: border.gov.md

Mașini de lux în valoare de 2,5 mln. de lei, ridicate în urma perchezițiilor: Erau aduse ilegal în RM din Europa // FOTO

Contrabandă cu automobile de lux în valoare de 2.5 milioane de lei pe teritoriul Republicii Moldova. Polițiștii de Frontieră au deconspirat un grup de cetățeni din Moldova, România, Italia și Albania, care au organizat o schemă infracțională privind trecerea ilegală a mașinilor luxoase peste frontiera de stat. Automobilele au fost ridicate în urma a opt percheziții în Chișinău și alte două percheziții - în raioanele Orhei și Anenii Noi.

Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada anilor 2015-2020, membrii grupării au introdus ilegal în țară mijloacele de transport sustrase din Uniunea Europeană, valoarea cărora depășește 120 mii euro. Totodată, membrii acestei grupări perfectau și foloseau în mod fraudulos actele de înmatriculare, documentele vamale și efectuau modificări mecanice neautorizate.

În urma perchezițiilor, au fost depistate o motoretă de model „Piagio” și un autoturism de model „VW Amarok”, ambele cu semne de falsificare a elementelor de identificare. Alte cinci mașini: Nissan X-Trail, Jeep Compass, BMW X5, Mini Cooper, ALFA ROMEO, au fost ridicate pe faptul existenței informației de sustragere din UE și introducerea clandestină ale acestora în Republica Moldova.

border.gov.mdborder.gov.md

Totodată, au fost identificate și xerocopii a actelor care au servit la baza înmatriculării ilegale a autovehiculelor, blanchete ale certificatelor de înmatriculare care ar fi eliberate de autoritățile Italiei, xerocopii ale transferurilor bănești, opt telefoane mobile și mai multe cartele SIM, un laptop și alte documente cu semne de falsificare.

Persoanele documentate și-au recunoscut vina în cadrul audierilor, în prezent acestea fiind cercetate în stare de libertate.

În continuare, polițiștii de frontieră în conlucrare cu autoritățile de drept naționale și europene continuă investigațiile în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în contrabanda cu mijloace de transport.

Noutăţile partenerilor

comentarii: