image
Sursa foto: pdm.md

Candu: Data alegerilor parlamentare va fi stabilită între 1 decembrie 2018 și 1 martie 2019

Data alegerilor parlamentare urmează să fie stabilită în perioada 1 decembrie 2018 - 1 martie 2019. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Parlamentului, Andrian Candu.

„Legea spune că perioada alegerilor se face în termen de trei luni de la expirarea mandatului. Mandatul actualului Parlament expiră la 30 noiembrie. Deci de la 1 decembrie până la 1 martie se va fixa data alegerilor, adică este perioada în care vor avea loc alegerile parlamentare”, a precizat Candu.

„Decizia o va lua Parlamentul, probabil foarte curând.Timp este. Lucrurile se vor clarifica foarte curând. Toți au nevoie de o astfel de decizie. Și CEC, și concurenții electorali. Trebuie să avem timp suficient pentru a invita observatori pentru alegeri. Și mai este un element. Ținând cont că vom avea circumscripții electorale în afara țării, trebuie o informare corectă și a cetățenilor din afara țării pentru înregistrarea prealabilă. Asta pentru ca Guvernul să poată decide câte secții sunt deschise acolo”, a mai spus președintele Parlamentului.

Amintim că pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 2018, Comisia Electorală Centrală a prevăzut cheltuieli în valoare de 90,7 milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: