image
Sursa foto: jurnal.md

CSM a desemnat un nou șef interimar la Curtea de Apel Chișinău

Judecătorul Anatolie Minciună a fost numit astăzi de Consiliul Superior al Magistraturii, în funcția de președinte interimar al Curții de Apel Chișinău.

Anatolie Minciuna activează în calitate de judecător din 1991. Inițial a activat în sectorul Râșcani din Chişinău, apoi a devenit vicepreşedinte la Judecătoria sectorului Râşcani. În 2008 a fost promovat la Curtea de Apel Chișinău.

În februarie 2017, judecătorul a fost desemnat de CSM să efectueze controlul judiciar asupra testării integrității profesionale, după ce noua Lege privind evaluarea integrității instituționale a intrat în vigoare. 

Potrivit unei investigații realizată de anticorupție.md, de-a lungul anilor, șapte hotărâri ale unor complete de judecată din componenţa cărora a făcut parte și judecătorul Anatolie Minciună, au fost identificate ca obiect de examinare la CEDO.

Într-o cauză a fost semnat acord de reglementare amiabilă, iar de pe urma pierderii a cinci dosare la CEDO, RM a achtat 84.500 de euro cu titlu de prejudicii.

Membrii CSM l-au desemnat pe Anatolie Minciună după ce au respins un demers al judecătoarei Ana Panov, care a asigurat până acum interimatul acestei funcții.

Noutăţile partenerilor

comentarii: